AKTIVEN ODDIH NA OTOKU KASSOS

1. dan - Prihod na otok Kassos in namestitev v hotelu.

2. dan - Predstavitev zgodovine otoka Kassos, civilizacija, tradicionalna arhitektura. Sprehod in ogled mesteca Fry in vasi Agia Marina. V popoldanskem času kopanje na plaži Emborios.

3. dan - obisk Arheološkega muzeja Kassos. Ekskurzija na otok Armathia in kopanje na eksotični plaži Marmara. V popoldanskem času sledi predstavitev otoških tradicionalnih jedi (cooking lessons)

4. dan - izlet do plaž Ammoua, Antiperatos in Agios Konstantinos. Sledi ogled jame Ellinokamare. Približno 30 minut hoje od cerkve Agia Marina v istoimenski vasi se nahaja jama z obzidjem iz 5. stoletja pr. n. št.. Zgodnji popotniki in arheologi so domnevali, da so jo uporabljali v obredne namene. Prelepa razgledan točka na del otoka. V poznih popoldanskih urah sledi učna ura tradicionalnega plesa ki ga plešejo domačini otoka Kassosa.

5. dan – ogled vasi Panagia in značilnih 6 majhnih cerkva v vrsti, obisk vasi Poli, Agia Kyriaki in samostan Agios Mamas. Ogled vasi Arvanitohori in ogled muzeja Agios Dimitris.

6. dan - ogled pomorskega muzeja Kassos. Obisk samostana Saint George of Hadies in nato kopanje na najlepši plaži otoka, imenovani Helatros.

7. dan – dan preživite po vaših željah

8. dan – zjutraj zapustimo otok Kassos in se odpravimo na pot proti letališču na otok Karpatos. Polet proti Sloveniji.


CENA PROGRAMA OB NAJMANJ DVEH PRIJAVLJENIH OSEBAH:

20.5.-15.6. 790 €

15.6.-15.7. 860 €

15.7.-31.8. 897 €

1.9.- 30.9. 797 €

Otrok do 12 leta 20% popusta.

V ceno je vključeno:

Doplačilo za enoposteljno sobo okvirno 100 €

                                                                                          Doplačilo za transfer Karpatos-Kassos-Karpatos

                                                                                          Doplačilo za gorivo