Karpatos

Karpatos

ENODNEVNI IZLETI PO OTOKU KARPATOS

Otok Karpatos, kot ga še ne poznate. Za vas smo pripravili enodnevne izlete po otoku Karpatos ter sosednjima otokoma Sario in Kasosom. Izleti so zasnovani s kombinacijo pohodništva. Primerni za vse, ki želite užiti naravo in lepote tega dela Grčije ter istočasno na počitnicah narediti nekaj dobrega svoje zdravje.

OTOK SARIA (vsak četrtek)

že od 35,00€

S čolnom se bomo iz Diafanija, pristanišča na severni strani otoka v jutranjih urah s čolnom odpravili na otok Saria. Zasidramo se v prelepem zalivu imenovanem Palatia.

OTOK KASOS (vsak torek)

že od 40,00€

Kasos je majhen, skromen otok, ki se nahaja na južnem koncu Dodekanezijskih otokov. Spominja na enega od prvih dni grškega turizma – mirne ulice z lokalnim šarmom

NAJLEPŠE PLAŽE KARPATOSA (vsako nedeljo)

že od 35,00€

Kapitan Vassilis nas bo iz Pigadije z ladjico popeljal po najlepših plažah otoka Karpatos. Najprej se zasidramo na Apelli – pred leti proglašeni za najlepšo plažo Mediterana.

AVLONA-VROUKOUNTA-OLYMPOS (vsak ponedeljek)

že od 50,00€

V jutranjih urah se odpravimo do vasice Avlona, na severnem delu otoka, kjer je še vedno ohranjenih nekaj žitnih polj, v lasti prebivalcev vasice Olympos.

LASTOS IN KALI LIMNI (vsako soboto)

že od 40,00€

Bi se želeli odpraviti na vrh Dodekaneza? Kali Limni je z nadmorsko višino 1215m najvišja gora na dodekaneških otokih v Grčiji na otoku Karpatosu.

ARKASA – AGIOS MAMAS-MENETES (vsako sredo)

že od 35,00€

V jutranjih urah se iz Arkase odpravimo na pohod proti vasici Menetes, ki velja za eno največjih in najstarejših živečih vasi na osrednjem delu otoka Karpatos.

OLYMPOS-DIAFANI-VANANDA BEACH (vsak petek)

že od 50,00€

V jutranjih urah se odpeljemo na ogled vasice Olympos, odmaknjene od turistov in civilizacije. Vas se ponaša z bogato zgodovino, avtohtonimi…