KARPATOS & KASOS

7 DNEVNI PROGRAM POTOVANJA

Na jugovzhodnem delu Grčije obstaja majhna rajska dežela. Edinstven otok, ki združuje čisto naravno okolje z avtentično tradicijo, izgubljeno v stoletjih.

TO STA KARPATOS IN KASOS !

Skupaj bomo ta dva čudovita otoka odkrivali in raziskovali, ju “okusili” in živeli skozi eko-aktivnosti, zaradi katerih boste imeli občutek, da ste del tega življenja. Zaživite pustolovščino, sledite svojemu srcu in lahko vam zagotovimo nepozabno izkušnjo, ki bo spremenila tisto, o čemer ste do zdaj razmišljali 
na počitnicah … Sledite svojemu KarPATHosu!
Pridružite se nam, da boste izkusili kombinacijo obeh otokov, gastronomije in lokalne kulture. Ne bo vam žal!

1. dan - KARPATOS - PIGADIA

Po nastanitvi v vaših sobah v enem izmed hotelov na Karpatosu sledi sprehod in ogled glavnega mesteca Pigadia. Večerja in nočitev.

2. dan - KASOS MESTO FRY

Zjutraj se z ladjo odpravimo na sosednji otok Kasos. Po nastanitvi ogled glavnega mesteca otoka Fry in vasice Panagia. Popoldan prosto za kopanje in počitek. Večerja in nočitev.

3. dan - KASOS VASICE TER PLAŽE

Zjutraj se odpravimo na ogled otoka Kasos, njegovih vasic in prelepih zalivov ter dih jemajočih razgledov. Ogledamo si tudi sirarno ter proizvodnjo značilnega kasoškega sira sitaka. Časa bo dovolj za sprehod v notranjost otoka in nabiranje zelišč. Po želji prosto za kopanje. Pozno popoldan sledi coocing class z go. Mario, ki nam bo zaupala pripravo nekaj tipičnih jedi iz Kasosa. Večerja in nočitev.

4. dan - OTOK ARMATIA

Dopoldan se odpravimo na ladjo, ki pelje cca 20-30 min na sosednji otok Armatia s prelepo eksotično plažo Marmara beach. Uživamo in plavamo do popoldneva, ko se vrnemo nazaj na otok Kasos. Večerja in nočitev.

5. dan – OLYMPOS IN LEFKOS

Zjutraj odrinemo z ladjo iz Kasosa na Karpatos v Pigadijo oziroma Arkaso ter se nastanimo v sobe. Odpravimo se na ogled otoka, njegove prelepe vasice. Vmes najdemo čas tudi za kopanje v eni izmed prelepih plaž. Večerja in nočitev.

6. dan – IZLET Z LADJICO PO NAJLEPŠIH PLAŽAH OTOKA

zjutraj se odpravimo do pristanišča in odplujemo na najlepše plaže Karpathosa. Najprej se zasidramo na Apelli – pred leti proglašeni za najlepšo plažo Mediterana. Čas za kopanje,sončenje in počitek na rajski plaži. Naslednji turkizni zaliv plaža Kyra Panagia, s prelepo romantično cerkevijo z rdečo kupolo in nekaj tavernicami, kjer se lahko okrepčamo. Odplujemo v naslednji zaliv to je Kato Lakkos beach. Kapitan nam v zalivu pripravi slastno kosilo. Zadnji postanek je plaža Achata. Izlet z ladjico je celodneven. Proti večeru odplujemo iz zaliva proti mestecu. Večerja in nočitev.

7. dan – AMOPI BAY, AFIARTIS, ARKASA IN FINIKI

Zadnji dan našega programa bo namenjen jugozahodnemu delu Karpatosa. Po zajtrku se odpravimo v Amopi Bay, najbolj turistični predel otoka s prelepimi plažami in lokalčki in v Afiartis, kjer imajo surferji svoj raj. Če bo še dovolj časa, nadaljujemo pot še v Arkaso in Finiki, lepi vasici, ki jih je vredno obiskati na zahodni strani otoka. Večerja in nočitev.

8. dan – ZAKLJUČEK POTOVANJA

Prosto – čas za plažo, šoping ali posedanje v taverni do odhoda na letališče. Povratek v Slovenijo.

CENA POTOVANJA

Maj, Junij 1.100,00€ na osebo .

Julij, Avgust, September 1.290,00€ na osebo.

V ceno je vključeno: